У річницю інтронізації Предстоятеля УПЦ у Києво-Печерський Лаврі була звершена урочиста Літургія

11b8145be285a17777ee4d809bfd4d09_L17 серпня, у річницю інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена урочиста Божественна літургія.

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили митрополити: Хустський і Виноградівський Марк, Донецький і Маріупольський Іларіон, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври; Луганський і Алчевський Митрофан, голова ВЗЦЗ УПЦ; Тернопільський і Кременецький Сергій, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Черкаський і Канівський Софроній, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Вінницький і Барський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Харківський і Богодухівський Онуфрій, Святогірський Арсеній, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври; Горлівський і Слов’янський Митрофан, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископи: Білогородський Николай, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Запорізький і Мелітопольський Лука, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Яготинський Серафим, Сумський і Охтирський Євлогій, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Макарівський Іларій, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Городницький Олександр, Роменський і Буринський Іосиф, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобільський Никодим; єпископи: Угольський Антоній, Джанкойський і Роздольненський Аліпій, Львівський і Галицький Філарет, Боярський Феодосій, Кременчуцький і Лубенський Миколай, Обухівський Іона, Банченський Лонгин, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський І Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Васильківський Миколай, Хотинський Євсевій, Івано-Франківський і Коломийський Тихон, Золотоношський Іоанн і Шумський Нафанаїл, а також чисельне духовенство з різних регіонів України.

Під час малого входу за заслуги перед Українською Православною Церквою та до свята 1000-ліття преставлення св. рівноап. великого князя Володимира митрополити Хустський і Виноградівський Марк та Тернопільський і Кременецький Сергій були удостоєні права носіння другої панагії. В сан митрополита були возведені архієпископи: Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Святогірський Арсеній, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, Горлівський і Слов’янський Митрофан. В сан архієпископа були возведені єпископи: Макарівський Іларій, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Роменський і Буринський Іосиф, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобільський Никодим.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По закінченні Літургії митрополити Хустський і Виноградівський від імені єпископату, духовенства та вірних Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з річницею інтронізації на кафедру Київської Митрополії. В свою чергу Його Блаженство подякував за привітання та молитви, після чого було виголошене многоліття Предстоятелю УПЦ.

За матеріалами сайту: https://shargorod.church.ua

підготував священник Сергій Смей

MG_9533MG_9551MG_9581MG_9592MG_9754MG_9813MG_9819MG_9851Агапіт

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *