20 грудня у місто Шаргород прибула Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці ” Володимирська-Десятинна”.

 

По благословінню Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Шаргородське благочиння прибула ікона Пресвятої Богородиці  ” Володимирська- Десятинна” з Десятинного чоловічого монастиря Різдва Пресвятої Богородиці міста Київ.

Перший храм перебування ікони Пресвятої Богородиці «Володимирська – Десятинна» у Шаргородському районі, був храм Різдва Пресвятої Богородиці у с. Рахни-Лісові. У храмі  було звершено Богослужіння, з читанням акафіста до ікони Пресвятої Богородиці. Усі віруючі і бажаючі змогли преклонитися до ікони.

Далі ікона Пресвятої Богородиці “Володимирська-Десятинна” прибула до храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Зведенівка, де відбувся благодарственний молебен з акафістом .

Потім ікона була перенесена у храм Різдва Пресвятої Богородиці с. Джурин. У храмі була звершена Божественна Літургія з акафістом. Усі віруючі з села, та інших сіл, преклонилися до Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

Далі ікона прибула у Свято Іоанно-Предтечинський храм міста Шаргорода. У храмі було звершено Всенощне бдіння з Божественною Літургією, благодарственний молебен і акафіст до Пресвятої Богородиці. Під час молитви возносилась похвала Пресвятій Богородиці і прохання мира і благодінствія на нашій Українській землі. В служінні приймали участь священники Шаргородського благочиння, на чолі з благочинним протоієреєм Георгієм (Комаром), під час якого звершилась спільна сповідь Шаргородського духовенства та мирян. Після  мирування священників та прихожан відбувся хресний хід з Чудотворною іконою, до Шаргородського Свято Миколаївського чоловічого монастиря м. Шаргорода, де ікона буде перебувати до 22 грудня.

Надалі ікона Пресвятої Богородиці « Володимирська – Десятинна» буде перенесена до Муровано-Куриловецького району.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *